Sara Lynn Huizing concertmeester wint EMIR Steyenbergprijs © Stef Veldhuis

Begin deze maand is de zesde editie van het Nederlands Symfonie Project officieel van start gegaan met een repetitiedag in het Conservatorium van Amsterdam. Het was de eerste keer dat de mucisi elkaar zagen en samen konden proeven aan de te spelen werken.

Net zoals bij de concerten, werd de start gemaakt met Hendrik Andriessen zijn Ricercare, en werd afgesloten met de Russische klanken van de 5e Symfonie van Dmitri Sjostakovitsj. Het Vierde Pianoconcert van Rachmaninov komt in augustus aan bod, als ook solist Ramon van Engelenhoven aansluit.

Eind augustus, tussen 19 en 23 augustus zal het orkest tradidtiegetrouw repeteren in Doetinchem waar het op de laatste dag ook een openbare generale repetitie heeft. Deze is vrij toegankelijk. Op 24 en 25 augustus zal het orkest concerten geven in Arnhem en Amsterdam, respectievelijk. Houd onze website, facebook en instagram in de gaten voor informatie over de kaartverkoop en de leukste insights!