Sara Lynn Huizing concertmeester wint EMIR Steyenbergprijs © Stef Veldhuis

De concertmeester van het Nederlands Symfonie Project (NeSP) heeft de vijfde finale van de EMIR Steyenbergprijs gewonnen. In Tivoli Vredenburg speelde Sarah Lynn Huizing begeleid door Anna Steenhuis, Rens Clearhoudt, Maarten Jansen en Berend Stumphius werken van Eugène Ysaÿe (1858 – 1931) en Johann Sebastian Bach (1685 – 1750).

Sarah Lynn overtuigde de jury met een goede balans tussen technisch kunnen en expressie. Ze nam haar publiek mee in een mooie spanningsboog en liet het als het ware alles om zich heen vergeten.

De EMIR Steyenbergprijs is speciaal voor studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) die hun bachelor afronden. De winnaar ontvangt een geldbedrag van drie duizend euro. De tweede en derde prijswinnaars ontvangen elk de aanmoedigingsprijs van duizend euro, respectievelijk Jorinde Gray (viool) en Martin Oei (piano).