Solist 2018: Ramon van Engelenhoven

In 2015 won hij de Grand Finale van het Young Pianist Foundation Concours. Bovendien ontving hij daar als allereerste laureaat de ‘Grand Prix Youri Egorov’, een prijs die alleen wordt toegekend als de winnaar een talent is van internationale potentie. Dankzij deze prijs heeft hij in 2017 het vijfde pianoconcert van Sergej Prokofjev uitgevoerd met het Mariinsky orkest o.l.v. Valery Gergiev in Sint Petersburg. Momenteel studeert hij in de Master-opleiding bij Frank Peters en Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij in 2017 zijn Bachelor-opleiding afsloot met een 10.

Het is een groot genoegen Ramon van Engelenhoven komende zomer bij ons te hebben. Hij soleert komende zomer met het Vierde Pianoconcert van Sergej Rachmaninov bij het Nederlands Symfonie Project (NeSP).