© Rene Knoop

Iedereen mag het weten!

Op onze nieuwjaarsborrel hebben wij het reeds onder de aanwezigen verspreid, maar nu gaat het de wijde wereld in: de zesde editie van het Nederlands Symfonie Project heeft een programma om over naar huis te schrijven!

Het openingswerk is van een Nederlandse componist: Hendrik Andriessen, een stuk geschreven met het oog op Bach’s tweehonderdste sterfjaar: Ricercare. Het programma wordt vervolgd met het Vierde Pianoconcert van Sergej Rachmaninov, een gewaagd stuk, chromatisch van aard met distinctieve jazzy kwaliteiten. De solist zal later bekendgemaakt worden. Na de pauze speelt het orkest traditiegetrouw een grote symfonie. Ditmaal zal “het antwoord van een Sovjetkunstenaar op terechte kritiek” klinken: de Vijfde Symfonie van Dmitri Sjostakovitsj. Schrille thema’s en dissonanten wisselen elkaar af na een rustige opbouw. 

Al met al wordt het dus een heerlijk en spectaculair programma! Wij kijken erg uit naar komende zomer! Graag tot dan.